Gele Verhalenbus | Oktober 2018

Gele Verhalenbus | Oktober 2018
IAls je deze mail niet goed kunt openen, bekijk die dan online
--
  Gele Verhalenbus - Nieuwsbrief  
  Logo Gele Verhalenbus

Oktober 2018

 

 
---
 
banner
 
 
 

Hallo ,

 
  Je hebt weer een nieuwe nieuwsbrief van ons ontvangen. Er is de laatste periode weer veel gebeurd. Wij streven ernaar je met enige regelmaat op de hoogte te houden van de ontwikkelingen rond de Gele Verhalenbus.
Heb je vragen of wensen? Neem dan gerust contact met ons op.
 
     
 
 

De Gele Verhalenbus bij de opening van de Bibliotheek Deventer

--- opening bibliotheek 1 250pxbOp zaterdag 29 september stond de Gele Verhalenbus op de stoep bij het nieuwe gebouw van de Bibliotheek aan de Stromarkt in Deventer. Op deze stralende nazomerdag verleenden wij als Stichting Gele Verhalenbus onze diensten aan de Bibliotheek als dank voor de overname van de HY Citroën. We mochten voorlezen aan zo’n 80 kinderen van heel jong tot zo’n jaar of tien. Soms was de bus hutjemutje vol, dán weer lazen we voor aan één of twee kindjes. Soms op schoot bij mama of papa, soms stoer alleen, terwijl er door de achterklep mee geluisterd werd door ouders of grootouders.


De Gele Verhalenbus op opa- en oma-dag bij de bieb in Deventer

---opening bibliotheek 4 250pxb6 oktober, een week later op weer zo’n prachtige zaterdag was de GVB ook van de partij. Nu als activiteit op de opa- en oma-dag van de bibliotheek. Opa’s en oma’s die zeeën van tijd hadden en geduldig wachtten tot hun kleinkind genoeg had van voorlezen. Er waren zelfs twee meisjes, die meer dan een uur in de bus bleven zitten…..Ze luisterden wel naar tien boeken. Ook nu weer kwamen kinderen alleen, maar soms stapte opa of oma mee de bus in. Alle opa’s en oma’s lazen veel voor, vertelden ze ons. Wij snappen dat wel en worden er blij van.


De Gele Verhalenbus en de flyer

---bus achterkant 250pxbOnze flyer werd naar scholen en kindercentra in Deventer, Lochem en Zutphen verstuurd om zo iedereen attent te maken op het bestaan van de Gele Verhalenbus. Op opa- en oma-dag konden we ze uitdelen.

 

Heb je de flyer nog niet ontvangen? We sturen de flyer bij deze nieuwsbrief als bijlage mee.

 

 

 

 

De Gele Verhalenbus in de Kinderboekenweek

---jos leest voor 250pxbTijdens de Kinderboekweek, die van 3 t/m 10 oktober duurde, lazen we met veel plezier voor op scholen en kinderopvang in Okkenbroek, Lettele, Bathmen, Schalkhaar en Deventer.

Het motto was Vriendschap en Kom erbij. Het prentenboek “Kleine Bever en de echo “ van Sara Fox- Davies was onze favoriet. Scholen en kindercentra in Zutphen en Lochem moeten ons nog ontdekken. Met de Nationale Voorleesdagen misschien?

 

 

De Gele Verhalenbus en de pers

---voorleesteam 250pxbAlle huis aan huisbladen plaatsten ons artikeltje over de doorstart van de Gele Verhalenbus. Ook online konden mensen lezen over de bus. Het stukje leverde ons zelfs een mooi interview op van Gerreke van den Bosch van De Deventer Post.

De tamtam gaat werken. Hoort zegt het voort! De Gele Verhalenbus rijdt weer in Deventer Lochem en Zutphen.

Klik hier om het intervieuw in de Deventer Post te lezen.

 
 
   
---
Als je onze nieuwsbrief niet langer wenst te onvangen, klik dan hier