Gele Verhalenbus | December 2018

Gele Verhalenbus | December 2018
U leet op dit momentU leest nuTekst2
IAls je deze mail niet goed kunt openen, bekijk die dan online
--
  Gele Verhalenbus - Nieuwsbrief  
  Logo Gele Verhalenbus

December 2018

 

 
---
 
banner
 
 
 

Hallo ,

 
  Je hebt weer een nieuwe nieuwsbrief van ons ontvangen. Er is de laatste periode weer veel gebeurd. Wij streven ernaar je met enige regelmaat op de hoogte te houden van de ontwikkelingen rond de Gele Verhalenbus.
Heb je vragen of wensen? Neem dan gerust contact met ons op.
 
 
 

De Gele Verhalenbus en de Nationale Voorleesdagen

--- In deze tijd tussen Sinterklaas en Kerst is het goed om de blik alvast op het nieuwe jaar te richten. De Nationale Voorleesdagen, die van 23 januari t/m 2 februari 2019 gehouden worden, zijn bij uitstek dagen om de Gele Verhalenbus in te zetten op kindercentra en scholen. Op de kalender ziet u de beschikbaarheid van de bus. Als u bijtijds een aanvraag indient zoeken we graag met u naar de best passende datum.


De Gele Verhalenbus en nieuwe aanwinsten

---Via Marktplaats hebben we voor een koopje een aantal prachtige prentenboeken gekocht die er nog keurig uitzien. Van sommigen hadden we de plaatjes al digitaal, maar nog geen boek. En omdat lezen uit een boek toch leuker is dan uit een floddertje zijn we erg blij met onze nieuwe aanwinsten: “Gonnie”, “Gonnie en Gijsje” van Olivier Dunrea en “Muis gaat logeren ” van Lucy Cousins en “Van mij” van Mathilde Stein en Mies van Hout. We zijn nog hard op zoek naar het boekje “Wat voel ik” van Liesbeth Siegers en naar “Wat hoor ik” en “Wat zie ik”. Dit zijn erg leuke boekjes voor de allerkleinsten.


De Gele Verhalenbus en de stilte voor de storm?

--- November was een stille maand voor de bus. Té stil naar ons idee. De bus bleef op stal. In december mocht Sandra op 4 december een aantal Pieten naar de St. Nicolaasschool in Schalkhaar brengen. Daar lazen we in de klas voor aan de kleuters. Groep 3 kwam in kleine groepjes in de bus genieten van een spannend Sinterklaasverhaal.

 2018 12 04 chauffeur sandra2018 12 04 sinterklaas nicolaasschool

 

De organisatoren van de Kerstmarkt in de Lebuïnus in Deventer nodigden de Gele Verhalenbus uit voor de markt op 13,14 en 15 december. Helaas paste de bus nét niet door de deur van de kerk, waardoor de plannen niet door konden gaan. Wat jammer. We hadden graag mooie kerstverhalen willen voorlezen. En……..mocht er nog een gaatje zijn in deze donkere dagen: wij komen graag kerstverhalen voorlezen in de Gele Verhalenbus.


De Gele Verhalenbus in 2019

---Wij wensen iedereen een fijne decembermaand toe. We hopen in het nieuwe jaar heel veel kinderen te mogen ontmoeten en blij te maken met mooie prentenboeken.
Misschien met mooie winterverhalen……………….?
Tot ziens.

 
 
   
---
Als je onze nieuwsbrief niet langer wenst te onvangen, klik dan hier