Gele Verhalenbus | Februari 2019

Gele Verhalenbus | Februari 2019
IAls je deze mail niet goed kunt openen, bekijk die dan online
--
  Gele Verhalenbus - Nieuwsbrief  
  Logo Gele Verhalenbus

FebruarI

2019

 

 
---
 
banner
 
 
 

Hallo ,

 
  Je hebt weer een nieuwe nieuwsbrief van ons ontvangen. Er is de laatste periode weer veel gebeurd. Wij streven ernaar je met enige regelmaat op de hoogte te houden van de ontwikkelingen rond de Gele Verhalenbus.
Heb je vragen of wensen? Neem dan gerust contact met ons op.
 
     
 
 

De Gele Verhalenbus en de Nationale Voorleesdagen

--- 

gvb onderwegBegin januari schreven we alle scholen, kindercentra en kinderopvang aan om iedereen te attenderen op de Nationale Voorleesdagen, die van 23 januari t/m 2 februari gehouden werden. We waren blij met het aantal reacties en boekingen, dat daaruit voortvloeide. Het liep storm en het was passen en meten om alle aanvragen te kunnen bedienen. In goed overleg is dat gelukt.
De Gele Verhalenbus onderweg

---gvb Kulturhus TwelloWe gingen bijna dagelijks op pad. Elke keer was het weer spannend of de bus zou starten, maar het ouwe busje liet ons niet in de kou staan. Zo lazen Sandra en Josje, soms alleen, soms samen, voor aan groep 1, 2 en 3 van De Schakel in Deventer, kwamen we drie keer bij KOV ’t Koetje in Bathmen. Reden we voor bij KOV Partou, bij KOV Villa Sproet, KOV Sam en Pluk, KOV De Binnentuin. Allemaal in Deventer. We lazen voor op De Kleine Wereld in Twello en bij KOV HIP in Zutphen. Wij zijn heel blij dat De Gele Verhalenbus nu ook buiten Deventer komt. Ons werkgebied wordt groter. Dat willen we graag. Bijzonder vonden we ook dat we mochten voorlezen op SO De Linde in Deventer.


De Gele Verhalenbus en de ontvangst

---gvb ontvangst witte wereldOveral werden we gastvrij ontvangen, zochten we de beste plek voor de bus en zagen we vrolijke en blije kinderen, die dol waren op mooie verhalen en boeken. Het waren winterse dagen. Het gele busje stak fel af in de witte wereld. Op de schoolpleinen genoten de kinderen van de sneeuw. We hielden de jassen aan en met het kacheltje werd het gelukkig lekker warm in de bus.

 

 

 

 

De Gele Verhalenbus en de favoriete boeken

---gvb favoriete boekenDe volgende boeken waren populair: Het huis van Harry. Dit boek kochten we speciaal voor de Nationale Voorleesdagen. Kleine Bever en de echo ( én….het liedje). Mama kwijt. Krokodil. Wat voel ik. Muis gaat logeren. We hebben er een geitje bij. Het kleurenkoetje. En natuurlijk zongen we van De wielen van de bus en nog veel meer liedjes.

 

 

De Gele Verhalenbus en de toekomst

---Het eerste half jaar als Stichting Gele Verhalenbus zit er op. We hopen in het tweede half jaar nog heel veel boekingen te krijgen. In de lente, met Pasen, zomaar, rondom een gewenst thema….?
De Gele Verhalenbus staat in ieder geval startklaar.
Tot ziens.

 
 
   
---
Als je onze nieuwsbrief niet langer wenst te onvangen, klik dan hier