Gele Verhalenbus | Juli 2019

Gele Verhalenbus | Juli 2019
IAls je deze mail niet goed kunt openen, bekijk die dan online
--
  Gele Verhalenbus - Nieuwsbrief  
  Logo Gele Verhalenbus

 

Juli

2019

 

 
---
 
banner
 
 
 

Hallo ,

 
  Je hebt weer een nieuwe nieuwsbrief van ons ontvangen. Er is de laatste periode weer veel gebeurd. Wij streven ernaar je met enige regelmaat op de hoogte te houden van de ontwikkelingen rond de Gele Verhalenbus.
Heb je vragen of wensen? Neem dan gerust contact met ons op.
 
     
 
 

De Gele Verhalenbus en het eerste jaar

---

Buiten de bus in Okkenbroek 200pxbHet eerste jaar van Stichting Gele Verhalenbus zit erop. Na de overname van de bus van de bibliotheek Deventer in juli 2018 heeft de Stichting alles in het werk gesteld om de wielen van de bus draaiende te houden. We zijn trots en we kijken terug op een goed eerste jaar, waarin met name de Kinderboekenweek en de Nationale voorleesdagen topdagen waren voor de Gele Verhalenbus.
De tussenliggende maanden waren heel rustig. We zijn heel blij dat we in mei, juni en juli weer een aantal boekingen kregen. De organisatie van evenementen en festivals heeft de bus ontdekt. Ook lijkt ons werkgebied groter te worden.
De bus wordt ook gesignaleerd in Zutphen en Lochem e.o. We lazen opgeteld aan een kleine 1000 kinderen voor in de leeftijd van 1,5 tot 10 jaar met het accent op kinderen in de leeftijd van 2 tot 7 jaar. Het schooljaar 2019/2020 zien we met vertrouwen tegemoet.
De Gele Verhalenbus in mei, juni en juli 2019

---GVB bij de Windroos 200pxbSandra en Jos lazen voor op de Mauritsschool en De Windroos in Deventer. De peuterspeelzalen sloten aan.


GVB bij Mauritsschool 200pxb

 

 

 

 

 

De Gele Verhalenbus en een likje verf

---Verf Jos verft GVB 200pxbHet was hard nodig om de bus hier en daar bij te werken. We poetsten, schuurden en gaven de bus een likje fris gele verf. De klus werd geklaard in een gastvrije garage Boveree.

 

Verf Sandra verft GVB 200pxb

 

 

 

 

 

De Gele Verhalenbus en evenementen

---Goor Sandra en Jos in Goor 200pxbVoor het eerst werden we geboekt op een aantal evenementen. Nieuw terrein voor de Gele Verhalenbus: Kunstroute van Hier tot Ginder. De bus stond 2 dagen op een prachtige plek bij de Bosbaan, de ijsbaan in Okkenbroek. Het was een fantastische dag met stralend weer. Van heinde en ver kwamen ouders en kinderen, opa’s en oma’s op de fiets om te genieten van mooie muziek, een heerlijke wandeling en een mooi verhaal in of buiten de bus.
Een week later stonden we op Buitenkunstig in Gorssel op het kinderplein. De sfeer was fijn. Op beide evenementen hadden we veel gesprekken met belangstellenden. We deelden onze flyers fors uit. De Gele Verhalenbus werd gezien en gewaardeerd.
Begin juli stonden we op Kleurrijk in Het Hof in Goor. Een multicultureel evenement met een mix aan culturen. We waren uitgenodigd door de bibliotheek in Goor.
Op dit soort kleinschalige evenementen lezen we doorlopend voor, soms aan een enkeling, soms aan een grotere groep, soms met ouders en opa’s en oma’s als publiek. Met de achterklep open kan iedereen gemakkelijk aanhaken.

 

 

De Gele Verhalenbus in het schooljaar 2019/2020

---Kunstfietsroute Lettele 200pxbDe Stichting Gele Verhalenbus heeft de prijzen moeten verhogen. Een noodzakelijke stap om te kunnen blijven rijden. U vindt ze op de site. Op de kalender staan al boekingen voor de Kinderboekenweek van 2 t/m 13 oktober 2019. Het thema dit jaar is Reis Mee. Een thema waar de Gele Verhalenbus perfect in past.

 

 


Voor nu wensen we iedereen een heerlijke zomer toe, waar dan ook, met heel veel leesplezier voor jong en oud in mooie boeken.

 Graag tot ziens in de Gele Verhalenbus.

 
 
   
---
Als je onze nieuwsbrief niet langer wenst te onvangen, klik dan hier