Gele Verhalenbus | September 2019

Gele Verhalenbus | September 2019
IAls je deze mail niet goed kunt openen, bekijk die dan online
--
  Gele Verhalenbus - Nieuwsbrief  
  Logo Gele Verhalenbus

 

September

2019

 

 
---
 
banner
 
 
 

Hallo ,

 
  Je hebt weer een nieuwe nieuwsbrief van ons ontvangen. Er is de laatste periode weer veel gebeurd. Wij streven ernaar je met enige regelmaat op de hoogte te houden van de ontwikkelingen rond de Gele Verhalenbus.
Heb je vragen of wensen? Neem dan gerust contact met ons op.
 
     
 
 

De Gele Verhalenbus in augustus en september 2019

---PSZ Montessori augustus 2019 200pxbDe Montessori peuterspeelzaal in Deventer was de eerste klant van de Gele Verhalenbus in het nieuwe schooljaar. De school was nog niet begonnen, dus het schoolplein lag er nog verlaten bij. Omdat er nog veel peuters op vakantie waren lazen we voor aan kleine groepjes.

 

 

 

 

De Gele Verhalenbus en kleinschalige evenementen

---Kleintje Beer en de klapneus 200pxbWat is de Stichting Gele Verhalenbus blij, dat de bus steeds meer boekingen krijgt voor bijzondere plekken en gebeurtenissen. Men weet ons te vinden. Mensen raken enthousiast. De Gele Verhalenbus zit in de lift. Zo stonden we bij de boekpresentatie van het prentenboek Kleintje Beer en de klapneus van Esmaralda van ’t Net. De bus is een prachtig prentenboek rijker en dan ook nog van een Deventer schrijfster, met dank aan Esmaralda. Op 3 zondagen lazen we voor op het Stadsstrand in Deventer. Daar kreeg de Gele Verhalenbus een prachtige plek met uitzicht op de skyline van de stad. Het leek of we op deze prachtige locatie op vakantie waren met onze bus.

 

 

De Gele Verhalenbus en de Bibliotheek Deventer

---GVB Stadsstrand skyline Deventer 200pxbEvenals vorig jaar heeft de bibliotheek Deventer weer een abonnement afgesloten met de Gele Verhalenbus. De samenwerking tussen bus en bibliotheek is erg prettig. De bibliotheek en Gele Verhalenbus versterken elkaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

De Gele Verhalenbus en het kinderzwerfboek

---Zwerfboek GVB 1 200pxbDe Gele Verhalenbus is sinds kort zwerfstation van Kinderzwerfboek. Onder het motto “Neem me mee, lees me…en laat me zwerven ” krijgen gelezen kinderboeken een tweede leven. Kinderboeken mogen gratis meegenomen worden. Elk boek heeft een code, zodat gevolgd kan worden waar het boek al geweest is. Bij ons kunnen boeken meegenomen worden en ingeleverd. Op de site www.kinderzwerfboek.nl vindt u alle informatie

 

 

De Gele Verhalenbus en de Kinderboekenweek

---Kleintje Beer en de klapneus met Esmaralda 200pxbHet thema dit jaar “Reis mee” past ons perfect. Fijn dat de bibliotheken van Lochem en Zutphen de Gele Verhalenbus ontdekt hebben. De periode van 2 t/m 13 oktober is al helemaal volgeboekt. We vinden het jammer dat we aanvragers moeten teleurstellen. Gelukkig biedt de kalender vanaf november en de maanden daarna weer volop ruimte voor àl die scholen, peuterspeelzalen, kindercentra en organisatoren van kleinschalige evenementen die ons willen boeken.

 Graag tot ziens in de Gele Verhalenbus.

 
 
   
---
Als je onze nieuwsbrief niet langer wenst te onvangen, klik dan hier