Gele Verhalenbus | November 2019

Gele Verhalenbus | November 2019
IAls je deze mail niet goed kunt openen, bekijk die dan online
--
  Gele Verhalenbus - Nieuwsbrief  
  Logo Gele Verhalenbus

 

NOVEMBER

2019

 

 
---
 
banner
 
 
 

Hallo ,

 
  Je hebt weer een nieuwe nieuwsbrief van ons ontvangen. Er is de laatste periode weer veel gebeurd. Wij streven ernaar je met enige regelmaat op de hoogte te houden van de ontwikkelingen rond de Gele Verhalenbus.
Heb je vragen of wensen? Neem dan gerust contact met ons op.
 
     
 
 

De Gele Verhalenbus en Beat Batten

---PSZ Montessori augustus 2019 200pxbOp zondag 29 september j.l. stond de bus voor het goede doel Beat Batten bij Meadow op het Deventer Stadsstrand.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Gele Verhalenbus en de Kinderboekenweek 2019

---Kleintje Beer en de klapneus 200pxbHet thema van de Kinderboekenweek 2019 was “Reis mee”. Onze bus paste perfect binnen dit thema en dát hebben we gemerkt aan het aantal aanvragen. Het liep storm. Helaas konden we niet alle aanvragen honoreren. Richting de mensen die we in die periode moesten teleurstellen, benadrukten we dat ook búiten de drukke dagen van een Kinderboekenweek de bus geboekt kan worden. Voor het eerst in de geschiedenis van de Gele Verhalenbus stonden we dit jaar in de Kinderboekenweek bij de bibliotheken in Gorssel, Lochem, Warnsveld en Zutphen. Ondanks de regen wisten ouders en kinderen de bus te vinden en zagen we vrolijke snoetjes, die genoten van boeken als: Eendje in de regen, Hé wie zit er op de w.c., Kleintje Beer en de klapneus, Het huis van Harry, Sst, de tijger slaapt, Boer Boris gaat naar zee, Krokodil, We hebben er een geitje bij, André het astronautje op zoek naar Laika, Nijntje en Nina en Mama kwijt. GVB Schalkhaar 200pxbSoms was het hutjemutje vol in de bus en krapjes op de bankjes. Vooral het eerste uur, vroeg op de middag, was het vaak stil bij de verschillende bibliotheken. We bezochten scholen in Deventer en Schalkhaar. Het boek André het astronautje op zoek naar Laika ( het zoveelste boek in een serie) was een schot in de roos. Een spannend boek. Het prentenboek gaf veel stof tot interactie en er kwamen prachtige woorden voorbij. En wat waren er veel kinderen die konden vertellen over de ruimte, Saturnus, Jupiter en andere planeten.

 

 

De Gele Verhalenbus en de bibliotheek Deventer

---GVB Stadsstrand skyline Deventer 200pxbOp opa- en omadag, 5 oktober, stonden we voor de bibliotheek in Deventer. 8 opa’s en oma’s en zo’n 15 kinderen kwamen op bezoek. Vooral kinderen van een jaar of 3. Op 13 oktober sloten we de Kinderboekenweek af bij de bibliotheek. Al met al kregen we in deze periode zo’n 315 kinderen en 40 volwassenen in de bus.

 

 

 

 

De Gele Verhalenbus en de onderdelen

---Zwerfboek GVB 1 200pxbHet inmiddels 46 jaar oude busje loopt als een trein en zuipt benzine. Het onderhoud in garage Boveree is prima. Met veel liefde wordt de bus in topconditie gehouden. Toch hapert er wel eens iets, brandt er onverwacht een lampje en zo. Zo verloren we, onderweg van A naar B, de rechter ruitenwisser, waardoor we een paar dagen door een bedruppelde voorruit moesten turen….Tja………….het blijft een charmant oud beestje of besje, die bus.

 

 

 

 

De Gele Verhalenbus de komende maanden

---Kleintje Beer en de klapneus met Esmaralda 200pxbDe boekingen stromen binnen. Ook al voor verderop in het nieuwe jaar. Of dat komt, omdat men bang is achter het net te vissen? Hoe dan ook: wij zijn er heel blij mee.

 Graag tot ziens in de Gele Verhalenbus.

 
 
   
---
Als je onze nieuwsbrief niet langer wenst te onvangen, klik dan hier