Gele Verhalenbus | November 2020

Gele Verhalenbus | November 2020

NOVEMBER

2020‍


Hallo ,

Je hebt weer een nieuwe nieuwsbrief van ons ontvangen. Er is de laatste periode weer veel gebeurd. Wij streven ernaar je met enige regelmaat op de hoogte te houden van de ontwikkelingen rond de Gele Verhalenbus.
Heb je vragen of wensen? Neem dan gerust contact met ons op.‍

 

 

De Gele Verhalenbus en de Kinderboekenweek

          Van 30 september t/m 4 oktober 2020 reisden we tijdens de Kinderboekenweek terug in de tijd. Het thema was “En Toen”. We lazen het prentenboek “Het ongelooflijke maar waargebeurde verhaal over de dino’s” van Guido van Genechten voor. Over de kip, pardon….de Gallus Gallus Domesticus, die ons aan de hand van een familiealbum uitlegt dat hij afstamt van de dinosauriërs. Zes dinosaurussoorten kwamen voorbij. Het was een uitdaging om de namen samen  met de kinderen foutloos uit te spreken. Het waren echte tongbrekers. Een fossiele dinotand, een enorm ei en een dinoknuffel maakten het voorlezen tot een feest. Voor het eerst lazen we BINNEN voor in onze coronaproof opstelling. We waren natuurlijk heel benieuwd hoe onze aanpak uit zou werken en aan zou slaan op de verschillende locaties. Het was een doorslaand succes. We zagen enthousiaste kinderen en enthousiaste leerkrachten in onze binnenbus. We zijn heel blij dat we deze nieuwe manier van voorlezen ontwikkeld hebben en zien het als een verrijking van ons aanbod. De Gele Verhalenbus stond buiten voor de deur van de scholen en we lazen binnen, onder onze partytent, voor. We hadden boekingen in Deventer, Zutphen en Lochem.


De Gele Verhalenbus in coronatijd

02 inhoud bus coronatijd 250De bus beleeft stille tijden. Covid-19 legt ook onze activiteiten plat. In augustus besloten we te gaan investeren in een nieuwe aanpak en ontwikkelden als Stichting Gele Verhalenbus “Coronaproof voorlezen”. Op de site kunt u zien hoe we vorm hebben gegeven aan deze manier van voorlezen. Het is een duidelijk andere ervaring dan het voorlezen in het gele busje, voor Sandra en Josje én voor de kinderen. 02 partytent coronatijd 250Tijdens de Kinderboekenweek konden we onze nieuwe aanpak uitproberen. Helaas moesten we na 14 oktober i.v.m. aangescherpte maatregelen een aantal boekingen cancelen. Scholen en Kinderopvang lieten geen externen meer toe. De komende tijd zullen we ervaren hoe het zal gaan. Wij zijn er in ieder geval helemaal klaar voor en komen graag naar u toe om BINNEN voor te lezen.


 

De Gele Verhalenbus en subsidies

De Stichting Gele Verhalenbus deed een subsidieaanvraag “Coronaproof voorlezen” bij de gemeente Deventer. Onder de subsidieregeling Meedoen werd éénmalig een waarderingssubsidie toegekend. De provincie Overijssel kende onder de regeling Vitale en gezonde samenleving éénmalig een Corona- projectsubsidie toe. We zijn de subsidiegevers zeer erkentelijk voor hun bijdrage aan de Stichting Gele Verhalenbus. Zo kunnen we al onze plannen en investeringen in de nieuwe aanpak “Coronaproof voorlezen” realiseren.

 

 


De Gele Verhalenbus en de Nationale Voorleesdagen 2021

Van 20 t/m 30 januari 2021 staan de Nationale Voorleesdagen gepland. Het prentenboek “Coco kan het!” van Loes Riphagen hebben we al in huis. In januari zullen scholen en kinderopvang in een mail herinnerd worden aan deze dagen. De Gele Verhalenbus hoopt op een opener samenleving in 2021 en komt graag coronaproof voorlezen bij u. We kijken er naar uit.

03 kinderen in de bus binnen 500


Tot ziens in de bus BINNEN.