Gele Verhalenbus September 2021

Gele Verhalenbus September 2021

SEPTEMBER

2021


Hallo ,

Je hebt weer een nieuwe nieuwsbrief van ons ontvangen. Er is de laatste periode weer veel gebeurd. Wij streven ernaar je met enige regelmaat op de hoogte te houden van de ontwikkelingen rond de Gele Verhalenbus.
Heb je vragen of wensen? Neem dan gerust contact met ons op.‍

De Gele Verhalenbus in het schooljaar 2021/2022

01 GVB op stadsstrandWat zijn we blij dat we jullie weer een nieuwsbrief kunnen sturen. De laatste stuurden we in november 2020. Lang geleden dus. In deze nieuwsbrief geven we een korte terugblik op de afgelopen periode. Door Covid-19 ging de wereld in 2020 op de slot. We moesten 12 boekingen annuleren. Onze voorleeswereld werd klein en onze prentenboeken bleven in de koffer en dicht. De bus bleef op stal. We hadden de tijd om onze site een update te geven in tekst en foto’s. Wat verheugen we ons erop om weer op pad te gaan met de Gele Verhalenbus en kinderen mee te nemen in de wereld van prachtige boeken en verhalen.


De Gele Verhalenbus en het voorlezen

Eind juni 2021 lazen we voor het eerst weer voor bij de KOV Sam en Gijsje in Deventer. Omdat het slecht weer was mochten we in de centrale hal onze binnenbus opzetten. Het echte busje stond op de stoep voor de deur. Begin juli stonden we op het Stadsstrand in Deventer. In de zon leek het wel vakantie, daar zo pal aan de IJssel. We zagen bekende en onbekende gezichtjes. Heel jammer, dat we deze zomer drie keer moesten annuleren i.v.m. het slechte weer en de hoge waterstand van de rivier.


De Gele Verhalenbus en de bibliotheken

In augustus 2021 stonden we op drie donderdagmiddagen achtereenvolgens in Brummen, Eerbeek en Twello bij de bibliotheek. Bij de eerste twee lazen we buiten onder de partytent voor. In Twello kwam onze binnenbus weer heel goed van pas, want het regende. Fantastisch dat we deze vorm van voorlezen ook aan kunnen bieden. Lekker droog binnen in een knusse droge bus. In september staat de bus bij de verschillende bibliotheken in Lochem, Warnsveld en Zutphen. Bij droog weer lezen we onder de partytent voor en anders binnen. We hebben besloten, dat we de komende herfst en winter alleen in de binnenbus ( dus coronaproof ) voorlezen. Zo scheppen we duidelijkheid hoe de Gele Verhalenbus in deze periode omgaat met Covid-19.


De Gele Verhalenbus en de Kinderboekenweek 2021

06 twello puck“Worden wat je wil” is dit jaar het thema van de Kinderboekenweek.
Tussen 6 en 17 oktober 2021 lezen we heel graag voor rondom dit thema.


Wees er als de kippen bij: want onze eerste boekingen zijn inmiddels binnen………

 

Kijk op onze website bij 'Waar/wanneer' om te zien op welke dagen wij al ergens voorlezen..


Tot ziens in de bus BINNEN.