Gele Verhalenbus November 2021

Gele Verhalenbus November 2021

NOVEMBER

2021


Hallo ,

Je hebt weer een nieuwe nieuwsbrief van ons ontvangen. Er is de laatste periode weer veel gebeurd. Wij streven ernaar je met enige regelmaat op de hoogte te houden van de ontwikkelingen rond de Gele Verhalenbus.
Heb je vragen of wensen? Neem dan gerust contact met ons op.‍

De Gele Verhalenbus en de Kinderboekweek 2021

Nog vóór de Kinderboekenweek begon stond de bus voor de deur van de bibliotheek in Goor. We waren onderdeel van een feestelijke dag op 2 oktober. Het  gebouw  Salut werd aangepast en verbouwd en werd officieel geopend. Wij stonden binnen met de binnenbus en lazen daar aan een handjevol kinderen voor. Tussen 6 en 17 oktober 2021  was het thema van de Kinderboekenweek “Worden wat je wil”. Het regende aanvragen en we moesten jammer genoeg heel wat klanten teleurstellen. Het prentenboek “Spuit Elf wordt brandweerman” van Harmen van Straaten lazen we met veel plezier voor in Deventer, Diepenveen, Epse, Gorssel, Laren, Lochem, Gorssel, Zutphen en Warnsveld. Uit de “Beroepengids voor kleuters” lazen we heel wat gedichtjes voor. We constateerden, dat politieman wel een héél favoriet beroep was. Zo’n 700 kinderen op scholen en Kinderopvangcentra zongen naar hartenlust het liedje “ Jongens meisjes aan de kant”, we lieten ons naar beneden glijden langs de paal in de kazerne en branden werden geblust. De gele bus bekeken we uitvoerig op de fotodoeken van de binnenbus. Het grote stuur aan de binnenkant spreekt tot de verbeelding. Kinderen en Sandra en Jos genoten van het voorlezen. De aanvragen liepen door in november. We lazen voor rondom het thema herfst door het prentenboek “Twee vechtende eekhoorntjes” voor te lezen. Een heerlijk interactief boek, waarbij we een echte dennenappel vast hielden, liedjes zongen, de wind onze haren in de war waaide en we als boom herfstblaadjes los lieten. Op 10 oktober was de Gele Verhalenbus onderdeel van een Ouder en Kind Festival in Laren. Omdat het schitterend weer was konden we onder de partytent, die voor de bus stond, voorlezen.

 


De Gele Verhalenbus en de binnenbus

Inmiddels hebben we heel wat ervaring opgedaan met ons coronaproof voorlezen in de binnenbus. Vanaf september lazen we 16 keer voor in de binnenbus en twee keer onder de partytent voor de bus, omdat het lekker weer was. Een voordeel is dat het in de binnenbus ruimer is dan in de echte bus. We kunnen meer kinderen per voorleessessie kwijt en we hebben meer bewegingsruimte. Overal waar we komen krijgen we enthousiaste reacties op deze manier van voorlezen. En daar zijn we blij om. Het opzetten van het één en ander houdt ons jong.


De Gele Verhalenbus en het onderhoud van de HY Citroën

Half december krijgt de motor van de HY Citroën een goeie beurt. Dat is hard nodig. Het busje is per slot een oud besje. Ze wordt in 2023 50 jaar. We moeten zuinig op haar zijn. Zonder een HY Citroën in goeie staat geen Gele Verhalenbus. We zijn blij dat ze bij Garage Boveree in Deventer onder dak staat en daar in onderhoud is. We hopen dat de Gele Verhalenbus vanaf januari 2022 weer probleemloos rond mag rijden.,


De Gele Verhalenbus en de Nationale Voorleesdagen in 2022

Sandra Kennedyschool foto 7Van 26 januari t/m 5 februari 2022 zijn de Nationale Voorleesdagen gepland. We zijn benieuwd of de dagen volgend jaar door kunnen gaan. Begin januari 2022 gaat er een brief naar scholen en KOV’s om de Nationale Voorleesdagen onder de aandacht te brengen. De eerste boeking staat al op de kalender. Als u er zeker van wilt zijn, raden we u aan om tijdig een aanvraagformulier via onze site in te vullen. Wie het eerst komt……….

Kijk op onze website bij 'Waar/wanneer' om te zien op welke dagen wij al ergens voorlezen..

 

Gedicht Hans Kuyper.


Tot ziens in de bus BINNEN.