Gele Verhalenbus - September 2022

Gele Verhalenbus - September 2022

SEPTEMBER

2022


Hallo ,

Je hebt weer een nieuwe nieuwsbrief van ons ontvangen. Er is de laatste periode weer veel gebeurd. Wij streven ernaar je met enige regelmaat op de hoogte te houden van de ontwikkelingen rond de Gele Verhalenbus.
Heb je vragen of wensen? Neem dan gerust contact met ons op.‍

De Gele Verhalenbus in 2022

Aan het begin van het jaar 2022 gooide corona af en toe weer roet in het eten en moesten boekingen helaas worden gecanceld.                                                           Hoogtepunt dit jaar was toch wel dat we eind mei voorlazen op het HY Festival in Mook. Vanwege het 75-jarige bestaan van de HY-club werkten we graag gratis mee aan dit feestje. Het was prachtig om te zien hoe onze gele voorleesbus perfect paste tussen alle broertjes- en zusjesbussen. De éne bus nog unieker dan de ander. Sandra en Josje lazen met veel plezier voor aan kinderen en volwassenen.


Wéér was Het Stadstrand onze vakantievoorleesplek deze zomer. Elke maand op zondagochtend lazen we voor van 10 tot 12. In september lezen we nog twee keer voor op het mooie plekje aan de IJssel.‍


De Gele Verhalenbus en het onderhoud

We tastten diep in de buidel voor een goeie onderhoudsbeurt van de bus en zij kwam goed door de APK.


De Gele Verhalenbus en de Kinderboekenweek 2022

Dit jaar komt de bus op scholen en KDV’s. De Kinderboekenweek start op 5 oktober en duurt t/m 16 oktober. Het thema dit jaar is GI-GA-GROEN. Er staan al enkele boekingen op de kalender van onze site.


De Gele Verhalenbus en de verkoop van de GVB


De Stichting Gele Verhalenbus heeft besloten om met de bus te stoppen. Na de Kinderboekenweek stoppen we en zullen de wielen van de bus niet meer rijden onder de vlag van onze Stichting. We zijn op zoek naar één of meerdere personen, die de activiteiten van de Gele Verhalenbus wil(len) voortzetten en de bus wil(len) kopen na de Kinderboekenweek. Dàt is nl. onze laatste activiteit. Alle informatie over de overname van de Gele Verhalenbus is te vinden onder de button Nieuws op onze site. We zullen in gesprek gaan met  belangstellenden, die middels het contactformulier op de site van de Gele Verhalenbus www.geleverhalenbus.nl hun belangstelling kenbaar kunnen maken.

Tot ziens in de Gele Verhalenbus