Het leesplezier van Nederlandse leerlingen daalt, net als hun leesvaardigheid. Scholen en bibliotheken zetten kinderboekenschrijvers in, of een voorleeshond.
Het wordt dus hoog tijd dat deze scholen de Gele Verhalenbus ook ontdekken. Want wij weten ondertussen dat kinderen die door ons zijn voorgelezen vaak ook zelf gaan lezen.
Lees hieronder het artikel over leesplezier dat op 9 juli 2018 in de nrc verscheen (geschreven voor journalist Mirjam Remie). Of open het artikel op de site van nrc via deze link.

Op woensdag 4 juli 2018 heeft Alice van Diepen, directeur van de Bibliotheek Deventer de Citroën HY bus overgedragen aan Stichting Gele Verhalenbus.
Alice van Diepen en Paul Nieland, voorzitter van Stichting Gele Verhalenbus, ondertekenden de overdrachtsovereenkomst.
In een ontspannen sfeer wisselden felicitaties en dankwoorden elkaar af.
De bibliotheek juicht het initiatief van Stichting Gele Verhalenbus, om door te gaan met de voorleesactiviteiten in deze karakteristieke bus, toe.
Sandra en Josje staan te popelen om mooie boeken voor te lezen.
Ina Klaren overhandigde de sleutels van de bus, een houten boekenstempel en een doos met gele verf voor het onderhoud van het gele busje.

 

handtekening acte Stichting Gele VerhalenbusHet bestuur van de opgerichte Stichting; Paul Nieland (voorzitter), Josje de Val (secretaris), Marco van Wijck (penningmeester) hebben hun handtekening gezet onder de akte van oprichting.

We werden vriendelijk ontvangen op het notariskantoor Hak en Rein Vos in Lelystad.

Wij kijken uit naar woensdag 4 juli 2018,want dan vindt de overdracht plaats van de HY Citroën bus. De Bibliotheek Deventer zal de bus dan overdragen aan Stichting Gele Verhalenbus.

En ja...............op 9 10 en 11 juli gaat de bus al op pad.
Sandra Nieland leest die dagen voor op Peuterspeelzaal Spring in 't Veld in Schalkhaar.

We houden je graag op de hoogte van alle ontwikkelingen.
Blijf ons volgen door je te abonneren op de nieuwsbrief.

 

bus voorkant 550pxbSinds september 2013 rijdt de Citroën HY uit 1973 rond als De Gele Verhalenbus.
Nadat de bus destijds door de voormalige eigenaar aan de bibliotheek Deventer werd geschonken om het voorlezen aan kinderen te promoten is de bus al op vele scholen en andere plekken in Deventer en omgeving geweest.

Voorleesteam GVB 350pxb

In maart 2018 is de Bibliotheek Deventer met de bus gestopt. Enkele vrijwilligers uit die tijd hebben in juni 2018 de bus overgenomen en zetten de wens van de voormalige eigenaar voort.
Deze groep vrijwilligers werkt momenteel aan de opzet van een nieuwe kleine organisatie achter de Gele Verhalenbus.

Het doel is om vanaf het schooljaar 2018-2019 weer regelmatig bij scholen, buurtcentra, bibliotheken, enz langs te gaan om kinderen te komen voorlezen.

Kom svp regelmatig terug op deze website en volg hier de ontwikkelingen van de Gele Verhalenbus.
U kunt zich ook abonneren op onze (gratis) nieuwsbrief. Zodra er ontwikkelingen zijn of dat er meer duidelijk is over de mogelijkheden om de bus (met voorlezende vrijwilliger) te reserveren, de tarieven hiervoor, enz dan bent u via onze nieuwsbrief direct op de hoogte.

Naar boven