In juni 2018 namen we de Gele Verhalenbus (GVB) over van de bibliotheek Deventer. We richtten de Stichting Gele Verhalenbus op met als doel het op locatie voorlezen aan jonge kinderen op kinderdagverblijven, kindcentra, basisscholen, bibliotheken en ook op festivals, stadsstranden e.d. We lezen voor in een Citroën HY-bus uit 1973.

Na dit een aantal jaren met veel plezier te hebben gedaan, in coronatijd in aangepaste vorm, is het moment gekomen om te stoppen met deze activiteiten, o.a. door onze vorderende leeftijd. We zouden het leuk vinden, als één of meerdere personen de activiteiten van de GVB zou(den) kunnen voortzetten. De GVB verkeert in goede staat van onderhoud (onderhouden door een gerenommeerde garage) en heeft een geldige APK tot augustus 2023.

In de GVB zijn 12 kinderzitplaatsen voor het voorlezen in de bus. De illustraties uit de verschillende prentenboeken kunnen op een computerscherm worden getoond. Er kan ook buiten de bus voorgelezen worden onder een makkelijk uit te klappen partytent. Er is dan plaats voor 18 kinderen. Er zijn 2 volle koffers met prachtige kinderboeken.

Als we binnen op een KDV of een school voorlezen worden twee levensgrote fotodoeken met foto’s van de binnen- en buitenkant van de GVB aan de partytent opgehangen. Zo krijgen de kinderen het idee toch in de bus te zitten. Op die manier konden we in coronatijd voorlezen met meer ruimte tussen de kinderen.

Gedurende de genoemde 4 jaar hebben we een paar honderd keer op verschillende locaties voorgelezen, dus er is een behoorlijk vast en terugkerend klantenbestand. De klanten, scholen, kinderdagverblijven e.d. betalen een vaste vergoeding afhankelijk van het aantal groepen waaraan voorgelezen wordt. Er is een goede website, waarop boekingen gedaan kunnen worden. In de afgelopen 4 jaar is gebleken dat de GVB zichzelf kan bedruipen.

Mochten er onverhoopt geen kandidaten gevonden worden om de GVB-activiteiten voort te zetten / de GVB met inventaris over te nemen, dan zal de bus los verkocht worden.

Geïnteresseerden kunnen dit vóór 18 september 2022 kenbaar maken via het contactformulier op de site van de Gele Verhalenbus www.geleverhalenbus.nl Hierna zullen gesprekken plaatsvinden.