De Gele Verhalenbus rijdt weer voorzichtig

De Stichting Gele Verhalenbus heeft bekeken op welke manier de komende tijd voorgelezen kan worden, rekening houdend met de nog geldende coronamaatregelen, die op 24 juni 2020 door het kabinet aangepast werden.

Voorlezen in de bus, wat we natuurlijk heel graag zouden willen, vinden we op dit moment niet haalbaar. Inmiddels hebben we ervaring opgedaan (op het Stadsstrand in Deventer) met het voorlezen buiten de bus onder een partytent. De volwassenen zitten op 1,5 meter afstand achter de kinderen op krukken en de voorlezer houdt ook zo veel mogelijk die afstand tot de kinderen. We lezen voor zonder beeldscherm.

Dit blijkt een goede oplossing en we gaan hier de komende tijd meer ervaring mee opdoen. We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen en onze aanpak in deze Coronatijd.

Op deze pagina vertellen onze vrijwilligers die met de bus naar je toe komen wat over zichzelf.

Vanaf het allereerste begin in 2012 (nog voordat de bestickering op de bus zat) ben ik betrokken geweest bij de Gele Verhalenbus.
Sinds die tijd heb ik ongelofelijk veel leuke momenten meegemaakt met en in de bus.
Ik kan er mijn passie voor theater en plezier maken met kinderen goed in combineren.
Het contact maken met kinderen door mooie verhalen voor te lezen in de gezellige intieme sfeer van de bus vind ik erg leuk.

Ik hoop nog heel veel kinderen voor te kunnen lezen!

sandra 545pxb

 

Als oud-juf, moeder en oma weet ik hoe belangrijk het is, dat jonge kinderen ervaren hoe fijn het is om voorgelezen te worden.
In onze Gele Verhalenbus lees ik heel graag prachtige prentenboeken en gedichtjes voor. Op een digitaal scherm laten we de illustraties van het boek zien.
Iedereen ziet het dan goed.
Het liedje “De wielen van de bus” past natuurlijk prachtig ,als je ook in een echte bus voorgelezen wordt.
Jammer alleen dat we niet gaan rijden.............Tot gauw!

josje 550pxb

Naar boven